A tojáskrém finom. Főleg friss kenyérrel és újhagymával. Mit tehetünk viszont akkor, ha valami okból nem ehetünk vagy nem szeretnénk tojást enni? Erre számos okunk lehet, például allergiásak vagyunk rá, egészségügyi megfontolásból, vagy pedig az állatjogok védelmében.
A jó hír, hogy tojás nélkül is nagyon finom, ráadásul fehérjedús, egészséges és laktató krém készíthető, ami mind ízében és állagában kísértetiesen hasonlít az eredetire. Bónusz, hogy nem kell főzni, tehát időtakarékos, és a tojáspucolás nyűgjét is megússzuk vele. De jöjjön a recept:
Hozzávalók:
- 1 konzerv csicseriborsó (vagy ennek megfelelő mennyiség főzve, akkor viszont főzni kell és több idő, plusz tegyünk el kicsit a levéből)
- 1 natúr vagy füstölt tofu (ízlés szerint, én füstöltet használtam, mert az volt itthon, így egyből húsvéti sonka íze is lett :D)
- 1 kk. fekete só (ez adja a tojásra oly jellemző kénes ízt és illatot)
- 1 ek. mustár
- 1 ek. olívaolaj
A hozzávalókat egy tálban botmixerrel krémesítjük, amennyiben szükséges, a csicseriborsó levével lazítunk rajta. Újhagyma zöldjével dúsíthatjuk, és amint mondtam, már fogyaszthatjuk is!