Lassan, de biztosan közeleg a paradicsomszezon. Végre lehet majd olyat venni, aminek íze is van, vagy a szerencsésebbeknek elég lesz mindehhez kimenni a kertbe.
Ez a paradicsomszósz tökéletes akár tésztára, pirítósra, vagy chipset mártogatni. Oyan szinten függeszt, hogy ha csak háromszáz forint lenne nálam, előbb vennék paradicsomot a boltban, mint csokit.
A hozzávalók:
- 2 nagyobb érett paradicsom
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 tk bazsalikom
- 1 tk oregánó
- 1 kk só
- 1 kk bors
- 1 kk füstölt paprika (figyelem, ez a titkos összetevő!:))
- 4 ek olaj (ki mit szeret, pl olíva)
A paradicsomot kockákra vágjuk, és mehet is a robotgépbe a többi összetevővel együtt. Kicsit összeurmixoljuk, de úgy, hogy azért maradjanak benne szilárd részek is, majd bedobjuk a hűtőbe pár órára, hogy összeérjenek az ízek.