Túl sok hobbim van.

Ági dolgai

Római köményes paradicsomkrém

Négy hozzávaló, negyed óra!

2018. augusztus 08. - Ági Dolgai

Ebben a melegben nem jó főzni. Negyed óránál tovább semmiképp sem. Na ez pont egy olyan étel, aminél 15 perc telik el a hűtő megközelítésétől a tálalásig. Ez pedig nem más, mint a római köményes paradicsomkrém.

Egészen pontosan négy hozzávalóból áll: 
- 2 evőkanál római kömény
- 6 szem kisebb vagy 4 nagyobb érett paradicsom
- kevés olívaolaj
- 1 kávéskanál só

A római köményt kis lángon, serpenyőben (egyelőre olaj nélkül!) addig melegítjük, míg a szemek el nem kezdenek kipattogni. Ezt követően adunk hozzá annyi olívaolajat, hogy éppen ellepje (ne sokat), majd pár keverés után adjuk hozzá a karikára vágott paradicsomot. Addig pároljuk, míg a paradicsom szét nem kezd esni. Kis üvegbe töltjük, a tetejére olajat öntünk, a hűtőben 1-2 hétig eláll (de nálunk annyi ideje nem lesz!). Ajánlom mindenkinek, mert nagyon egyszerű, nagyon finom, és nem is kell hozzá sok minden.

Friss kenyérrel, pirítóssal de tésztára is kiváló.

romai_komeny.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://agidolgai.blog.hu/api/trackback/id/tr9913115696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása