Túl sok hobbim van.

Ági dolgai

Sárga télen

Téli képek a szegedi Sárga üdülőtelepről

2018. február 27. - Ági Dolgai

Kicsivel több, mint 10 évet éltem Szegeden egyetemi tanulmányaim során, és később pályakezdőként is. A várost, főleg a szociológusképzéshez tartozó kérdezőbiztosi munka, és a Szegedről készült szakdolgozataim miatt is jobban ismerem, mint Szolnokot. Ennek megfelelően vannak kedvenc helyeim, amelyek közül az egyik a Sárga.

Az üdülőtelep Szeged észak-keleti részén, a Tisza jobb partján, a Maros torkolatánál ártéri területre épült. Mivel szinte minden tavasszal elönti a folyó, a házak nagy része lábakon áll.

A szocialista időszakban jellemző "DIY" építkezéseknek számos jó példáját találhatjuk itt, az emberek abból építkeztek, amit szerezni tudtak, így rendkívül változatos szín és formavilág jött létre. 

Nyáron a homokos part - noha a hirtelen mélyülő, örvényes vízben fürödni elvileg tilos - sok szegedit vonz, mi inkább csak egy pléddel és pár sörrel felszerelkezve bicikliztünk ki pihenni a parton. Télen, bár vannak akik ott élnek, nagyon üresnek, kihaltnak tűnik a telep, pedig ilyenkor még inkább érvényesülnek a színek, szóval érdemes ellátogatni ide minden évszakban.

Egy tavalyi alkalommal készült fotókból készült ez a kis füzet, jó lapozgatást! :)

 

 013_lead.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://agidolgai.blog.hu/api/trackback/id/tr4013702156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása