Túl sok hobbim van.

Ági dolgai

Téli hideg ellen: mogyoróvajas thai tésztasaláta - vegán

2017. december 02. - Ági Dolgai

Most már tényleg itt a tél, ilyenkor nagyon jól tud esni egy enyhén csípős, melengető étel, ami miatt nem kell sokáig kint lenni a konyhában. Egy főzős műsorban láttam egy elég ígéretes thai tésztasaláta receptet, ahol az öntet mogyoróvajból, szójaszószból, sriracha szószból és rizsecetből állt (minő véletlen, mind a 4 volt a hűtőben ). a recept nem ezeket a zöldségeket írta, de a téli idény ezt nyújtja.

Hozzávalók:
- soba tészta (vagy sima spagetti)
- 2 ek. szezámmag
- olaj
- fél fej lilakáposzta
- 1 nagyobb brokkoli
- fél zeller
- só
- bors
- 3 ek. mogyoróvaj
- 2 ek. szójaszósz
- 2 ek. sriracha 
- 2 ek. rizsecet

A módszer:
A tésztát szakszerűen megfőzzük és lecsöpögtetjük, félretesszük. a szezámmagot wokban, kevés olajon pirítani kezdjük, majd jöhetnek rá a felaprított zöldségek, egy pohár víz és kevés só és bors kíséretében. fedővel lefedjük, hadd párolódjon. Egy kis tálban egyenletesre keverjük a mogyoróvajat, a szójaszószt, a rizsecetet és a srirachát, némi vízzel lehet lazítani rajta ha nagyon sűrű. A szószt a párolt zöldséghez adjuk, kicsit hagyjuk pirulni fedő nélkül, majd óvatosan hozzákeverjük a tésztát is. Nagyon atom lett, megérte rápróbálni!

zeller.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://agidolgai.blog.hu/api/trackback/id/tr9613115776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása