Túl sok hobbim van.

Ági dolgai

Soha többé boltban: házi majonézes tormakrém

avagy viszlát náthaszezon

2017. november 06. - Ági Dolgai
Tormát a legtöbben húsvétkor vesznek magukhoz, pedig amellett, hogy finom, jól jön, ha a náthától nem látunk ki a fejünkből. Ennek apropóján készült el ez az adag házi majonézes torma. A boltival ellentétben, ebben nem édesítőszer van, hanem cukor. Óriási különbség. Már csak ezért megéri itthon készíteni, még ha a torma lereszelése brutálisabb is, mint ha vöröshagyma kivonatot cseppentenél a szemedbe. Megfázás esetén tényleg telitalálat, és nem csak azért, mert másodpercek alatt felszabadítja a légutakat, hanem mert frissen lereszelve vírusölő hatással rendelkezik és sok C vitamint tartalmaz. Ha tormával találkoztok a piacon/boltban, próbáljátok ki, egy darab gyökérből (ami 88 forint volt), 3 kisebb üveggel lett.

A recept:
Kell hozzá: 
- 1 db torma
- 1 evőkanál citromlé
- 5-6 evőkanál majonéz (az aldis vegán)
- 1 evőkanál kókuszzsír (érdemes mikróban kicsit megolvasztani)
- apróra vágott szárított vagy friss petrezselyem
- 1 ek. cukor
- só
- bors

A tormát lereszeljük, majd hozzáadjuk a citromlevet (ez kicsit elveszi az erejét, amire szükség is van, mert elég könnyezős a művelet). Összekeverjük a majonézzel, a cukorral és a zsírral. Ha túl sűrű, akkor lehet hozzáadni némi vizet. Hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Sokkal-sokkal jobb lett, mint a bolti!
torma.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://agidolgai.blog.hu/api/trackback/id/tr5313115796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása