Túl sok hobbim van.

Ági dolgai

Hamisítatlan zsíroskenyér-élmény vegánként? IGEN!

2017. december 03. - Ági Dolgai

Nincs sok olyan étel, ami jobban tud esni sörözés, fröccsözés mellé, mint egy szelet friss, ropogós héjú kenyér, zsírral megkenve, pirospaprikával meghintve, lilahagyma-karikákkal beborítva. A laikus azt hinné, hogy aki vegetáriánus vagy vegán, erről a csemegéről végleg lemondhat. Ezt a tévhitet most le kell, hogy romboljam. Kizárólag növényi alapanyagok felhasználásával is hamisítatlan zsíroskenyér-élményben lehet részünk. Aki nem hiszi, készítse el ezt a pofonegyszerű sültzsírt!

003.jpg

Hozzávalók (közepes befőttesüvegnyi adaghoz):

- 100 g kókuszzsír
- 50 ml napraforgó- vagy olivaolaj
- 1 fej lilahagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 alma
- 100 g natúr napraforgómag
- 50 g tökmag
- só, bors, pirospaprika

A hagymákat apróra vágjuk, és a magokkal elkezdjük az olajon pirítani, majd ha kicsit üvegesedik a hagyma, hozzáadjuk az almát is. A kókuszzsírt először folyékonyra olvasztjuk (ez történhet mikróban alacsony fokozaton vagy amire lehetőség van), majd belezuttyantjuk azt is a serpenyőbe. Ilyenkor keletkezik egy kicsi hab, mintha futna. Ettől ne ijedjünk meg, de jó figyelembe venni a serpenyő méretének kiválasztása során. Mikor a hozzávalók már láthatóan megpuhultak (ez a kókuszzsír hozzáadásától számított 10-15 percen belül bekövetkezik), sóval, borssal és pirospaprikával fűszerezzük - ízlés szerint. Kis ideig hagyjuk hűlni, majd mikor elmúlt a hab, és hártyásodni kezd a teteje, befőttesüvegbe vagy magas falú edénybe merve simára botmixerezzük. Hűtőben akár két-három hétig is eláll. Lehet hogy tovább is, de ennyit tudok biztosra mondani, eddig húzta ugyanis a legutóbbi adag.

002.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://agidolgai.blog.hu/api/trackback/id/tr7213412013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása