Túl sok hobbim van.

Ági dolgai

10 Nintendo játék amire totál rá voltunk csavarodva a 90-es években

2017. október 30. - Ági Dolgai

Mikor sárga kazettát kértünk szüli-, név- és gyereknapra, karácsonyra, meg mindenre, amire lehetett valamit kérni. Mikor a szüleink folyton azzal nyaggattak, hogy menjünk ki végre a levegőre is játszani, ne "képernyőzzünk". Mikor át kellett adni a tévét (!!!), ha keződött a Homok Titkai. Mikor a nagyapánk is úgy rákattant a Tetris-re, hogy reggel elfelejtette időben megetetni a disznókat (és a szomszéd jött át szólni, hogy mi bajuk van). Mikor vízhólyagosak lettek az ujjaink, de csak leöltük a sárkányt a Super Mario-ban. Mikor vártuk, hogy végre esős idő legyen, hogy ne kelljen kimenni az udvarra. Mikor nem a legszebb/legkedvesebb/legjobbtanuló kislányhoz ment a legtöbb locsoló húsvétkor, hanem ahhoz, akinek megvolt a Mortal Kombat (nekem megvolt).
Az ok, amiért a 90-es évek gyerekgenerációja nem barnult le nyár végére: Nintendo (vagy itt a KGST-ben Terminator).

Íme, a tíz kedvencem akkoriból:

10. Tetris
Az eredeti, orosz Tetris a jellegzetes zenéjével és a "hagymás templommal"

tetris.jpg

tetris2.jpg

 

9. Galaxian
A feladat egyszerű, ám annál nehezebb volt: kilőni az űrbogarakat, mielőtt azok lőnek ki minket. Ezt órákon keresztül lehetett próbálgatni. Plusz poén, hogy az egyik bogárnak támadáskor pont olyan hangja volt, ahogyan a vezetékes telefonunk csörgött, megannyi fölösleges szaladgálást okozva szüleinknek.

galaxian.jpg

 

8. Legend of Kage
Ennek a játéknak is leginkább a zenéje maradt meg, de a kép világa sem elhanyagolható. Ugyanakkor én ebben (is) elég béna voltam, szóval nem sokáig tartott a lelkesedés.

kage.jpg

 

7. Mortal Kombat
Emlékszem, hogy valamikor a kosaraskártyák és a pokemon tazók között a Mortal Kombat volt az az őrület, ami az osztályunk fiútagjait lázba hozta. Akiknek nem adatott meg a Nintendo/Terminátor, azok folyton átjártak a többiekhez, akár csak nézni is, de az tuti, hogy szünetekben mindenki "mortálkombatost" játszott, tehát a karakterek neveit kiáltozták miközben szarráverték egymást. Én lányként ezt persze csak néztem, de nekünk megvolt otthon sárgakazettán, szóval asszem negyedikben nekem volt a legtöbb locsolóm. Nem emlékszem amúgy, hogy ennek ennyire ratyi lett volna a minősége, de hát... A tanárok egyébként a sátánt látták megtestesülni ebben a játékban, ami miatt aki ezzel játszik, abból tuti hogy agresszív, gyilkos, bűnöző lesz, de minimum elkárhozik, pedig nem is katolikus iskolába jártam.

mortal_kombat.jpg

 

6. Tom&Jerrry
Nem kevésbé kegyetlen játék a Tom&Jerry sem, ahol Jerry-vel kell egy ház különböző részein végigverekedni magunkat. Emlékszem, hogy ez irreálisan nehéz volt. Aki a kandallóból parazsat kidobálós Tom-ot le tudta győzni, kommentben jelentkezzen (úgyse hiszem el :D).

tom.jpg

jerry.jpg

 

5. Bomber Man
Ez már egy kicsivel több taktikázást és kevesebb ügyességet igénylő játék volt, tehát nekem pont megfelelő. A lényeg, hogy a fura űrlények felrobbanjanak, mi meg ne. Így belegondolva, ezek a játékok nem voltak valami mélyenszántóak, mégis lazán el lehetett velük tölteni egy egész délutánt.

bomberman.jpg

 

4. dr Mario
A Super Mario Bros. egyik "leszármazottja". Azt amúgy én nem szerettem, mert béna voltam, tesóm sokkal jobban tolta, és természetesen mindig ő volt Mario, én meg Luigi. De visszatérve erre, itt kb. a Tetris metodológiája ötvöződik a Mario menőségével, plusz a gonosz bacikkal.

drmario.jpg

drmario2.jpg

 

3. Bubble Bubble II.
Egy gonosz szellem, miután elrabolta főhősünk barátnőjét, valamilyen oknál fogva dinoszaurusz szerű lénnyé is változtatta őt. A feladat, hogy buborékot kell köpni az ellenségekre, majd azt kipukkasztva elfogyasztani a belőlük készült édesipari termékeket. Igen, ez a játék is japán.

bubble3.jpg

bubble2.jpg

bubble.jpg

 

2. Adventure Island III.
A sztori itt is hasonló, csak itt az ufók viszik el a főhős barátnőjét. Úgy tűnhet, hogy a Nintendo célközönsége elsősorban a fiúk voltak. Lányoknak csak olyan játékok készültek, mint a Barbie, ami teljesen gyász. Szóval itt is nőt kell menteni, cuki dinoszaurusz-szerű állatok hátán. Ennek ellenére persze játszottuk vakulásig.

nevtelen4.jpg

adventure.jpg

adventure2.jpg

adventure3.jpg

 

1. Felix the Cat
És végül, de nem utolsó sorban itt van Felix a macska, akinek - gondoltátok volna? - elrabolta a barátnőjét egy őrült tudós, nekünk pedig pályák hosszú során átverekedve magunkat ki kell szabadítani. A szép grafikán, a fülbemászó zenén kívül én nagyon bírtam benne, hogy különböző országokban, tájakon játszódtak a pályák (már akkor is megvolt a földrajzos-utazós érdeklődésem, na). Ja, és ami a legjobb: lehet benne menni TANKKAL.

felix.jpg

felix4.jpg

felix2.jpg

felix3.jpg

 

Neked hány volt meg a 10-ből? Esetleg teljesen mások voltak a kedvenceid? Kommentben várom a kiegészítéseket! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://agidolgai.blog.hu/api/trackback/id/tr4213117952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása